Лондон смята да върне визите за граждани от ЕС

Въпреки че като цяло се отчита отлив от имигранти от ЕС, британският министър председател Тереза Мей е възложила на кабинета си да разработи план за въвеждане на визови ограничения за мигранти от страните на Европейския съюз.

Новите мерки ще влязат в сила след излизането на страната от ЕС и целта им ще е да намалят притока на нови имигранти от съюза.

За момента хората от страните в ЕС, които вече работят във Великобритания няма да бъдат засегнати от тези мерки.

“Най-лесното е да имаме петгодишни визи. Ще се радваме да ви посрещнем, ако имате професионални умения, от каквито се нуждаем .Вие, обаче, няма да получавате социални преференции и ще трябва да напуснете страната след изтичането на позволения срок”, заяви министър от британското правителство.

Очаква се новите мерки да бъдат обобщени и публикувани още през лятото. Въз основа на тях ще бъде изготвен проектозакон, който ще се представи в парламента на Обединеното кралство в началото на следващата година и новоприетия закон ще влезе в сила още преди Великобритания да е напуснала Европейския съюз.

Бившият британски премиер Тони Блеър започна кампания за оставане на Великобритания в ЕС

Великобритания ще облага с данък компаниите, в които продължат да работят граждани от ЕС след „BREXIT”

НАЧАЛО

Започват преброяване на децата на българите в чужбина

14/02/2017 WORLD BG

През месец март в България ще започне преброяване на децата на българите в чужбина, оставени да живеят при баби и дядовци или при роднини. Социални служители, психолози и общинари ще тръгнат по училища и детски Последни

СВЯТ

Великобритания закрива банковите сметки на нелегалните имигранти

16/01/2018 WORLD BG

Великобритания започва да закрива банковите сметки на нелегалните имигранти. За целта английските банки започнаха да проверяват статуса на всички свои клиенти, които са чужденци. На 12.01.2017 г. правителството на острова обяви влезането в сила на Последни

Be the first to comment

Вашият коментар