Лошото време в Испания: 2-ма загинали и затворени училища в 200 общини

Лошото време в Испания все още не е казало своята последна дума. Заради очакваните утре проливни дъждове от над 90 l/m2 за час, бури и силен вятър испанската метеорологична служба Aemet обяви днес червен код за Алмерия, Мурсия и две от провинциите на автономна област Валенсия- Валенсия и Аликанте.

Заради извънредната ситуация днес бе неучебен ден за училищата в 52 общини на провинция Валенсия и в 139 общини в провинция Аликанте. Мярката е засегнала повече от 536 хил. ученици.

Пристанището в град Кастейон е затворено.

Падналите силни дъждове и придошлите реки в някои региони са предизвикали хаос по пътищата, както и спиране на обществения автобусен и железопътен транспорт.

Двама души са загинали в Кауде- село, което се намира на 100 км. югозападно от столицата Валенсия, след като автомобила им е бил отнесен от пътя от придошлите бурни води на близката река Клариано. Това е довело и до наводняването на много домове и евакуирането на близките райони.

Червеният код за проливни дъждове, бури и силен вятър остава в сила и утре в голяма част от югоизточна Испания. Учебните заведения в почти всички общини от провинциите Валенсия и Аликанте ще останат затворени.

Испания е страната, която най-трудно ще реши кое часово време да избере

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply