В Испания започват масови проверки на чуждите камиони заради нелоялната конкуренция в транспорта

В Испания започват масови проверки на чуждите камиони. С тази мярка правителството иска да се пребори с нелоялната конкуренция в транспорта от фирми, чието седалище е в страни с по-ниски трудови и данъчни изисквания.

Новият министър на благоустройството и регионалното развитие Хосе Луис Абалос категорично заяви, че Испания се присъединява към другите европейски държави в борбата със нелоялната конкуренция и социалния дъмпинг в транспортния сектор.

На 19 юни, по-малко от две седмици след встъпването си в длъжност на новото испанско правителство, в парламента бяха изложени мерките, които ще бъдат предприети в тази насока.

Министърът обяви, че в най-скоро време ще бъдат въведени нови изисквания за движение на товарни автомобили на територията на страната, така че превозните средства на чуждестранните транспортни фирми да могат да бъдат контролирани от първия до последния момент от пребиваването си в Испания. Изпълнението на тези изисквания ще се контролира от засилени проверки по пътищата, които ще бъдат извършвани от Инспекцията по транспорта заедно с инспектори от Данъчната служба и Инспекцията по труда.

„Започваме борбата с измамните практики, прилагани от фирми, чиито седалища се намират предимно в страните от Източна Европа”, категорично заяви министърът.

Испания търси 15 000 шофьори на камиони

Инцидент в Испания: 13 камиона и 1 микробус са спукали гуми на едно и също място през изминалата нощ

Digiprove sealThis content has been Digiproved
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: отнеха дете от родителите, защото са го отглеждали по странен метод

21/01/2018 WORLD BG

Властите в област Андалусия отнеха дете от родителите му заради влошено здравословно състояние, породено от неправилно хранене и липса на редовни медицински прегледи, съобщава вестник „El Español“. Семейството е живяло в Болония- малко селце в Последни

ЛЮБОПИТНО

Българка се омъжи за принц на африканско племе

02/08/2017 WORLD BG

Българка се омъжи за принц на африканско племе и стана принцеса. На 24 и 25 юни в Англия Виктория Македонска е сключила брак с Пери Ний Сампа Отуми – принц на голямо африканско племе в Последни

НОВИНИ

ЕС смята да наложи данък на Facebook, Google и Amazon

20/09/2017 WORLD BG

Десет от държавите, членки на ЕС искат да се наложи данък на Facebook, Google и Amazon, съобщава вестник „Politico”. Инициативата е изложена в писмо до ЕК, чиито инициатор е Франция. То е подписано още от Последни

Be the first to comment

Вашият коментар