В Испания започват масови проверки на чуждите камиони заради нелоялната конкуренция в транспорта

В Испания започват масови проверки на чуждите камиони. С тази мярка правителството иска да се пребори с нелоялната конкуренция в транспорта от фирми, чието седалище е в страни с по-ниски трудови и данъчни изисквания.

Новият министър на благоустройството и регионалното развитие Хосе Луис Абалос категорично заяви, че Испания се присъединява към другите европейски държави в борбата със нелоялната конкуренция и социалния дъмпинг в транспортния сектор.

На 19 юни, по-малко от две седмици след встъпването си в длъжност на новото испанско правителство, в парламента бяха изложени мерките, които ще бъдат предприети в тази насока.

Министърът обяви, че в най-скоро време ще бъдат въведени нови изисквания за движение на товарни автомобили на територията на страната, така че превозните средства на чуждестранните транспортни фирми да могат да бъдат контролирани от първия до последния момент от пребиваването си в Испания. Изпълнението на тези изисквания ще се контролира от засилени проверки по пътищата, които ще бъдат извършвани от Инспекцията по транспорта заедно с инспектори от Данъчната служба и Инспекцията по труда.

„Започваме борбата с измамните практики, прилагани от фирми, чиито седалища се намират предимно в страните от Източна Европа”, категорично заяви министърът.

Испания търси 15 000 шофьори на камиони

Инцидент в Испания: 13 камиона и 1 микробус са спукали гуми на едно и също място през изминалата нощ

Digiprove sealThis content has been Digiproved
БЪЛГАРИЯ

И България обмисля премахване на двойното гражданство

22/04/2017 WORLD BG

Подкрепата, която получи Ердоган от турците, живеещи в Европа постави на дневен ред въпроса с двойното гражданство. Оказа се, че турската диаспора на стария континент не се интегрира в демократичните общества и е по-благосклонна за Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ежедневието на испанското кралско семейство (видео)

28/01/2018 WORLD BG

Въпреки, че испанското кралско семейство са публични личности и се знаят много неща за техния начин на живот, има детайли, които остават скрити за обществеността или за които почти не се говори. Освен това е Последни

БЪЛГАРИЯ

БАН започва проучване за промяна на българския език

13/08/2017 WORLD BG

Български езиковеди от Института по български език към БАН начело с доц. Д-р Руска Станчева, за първи път ще направят проучване за промяна на българския език. Чрез него ще се търсят новите езикови нагласи спрямо Последни

Be the first to comment

Вашият коментар