Намериха прощално писмо от един от терористите в испанския град Кабрил

Саид Аала, единия от джахидистите, планирали нападение в каталунския курортен град Камбрил, е оставил прощално писмо, за да се сбогува със семейството си. Писмото е било написано малко преди да напусне дома си миналия четвъртък, на 17 август, няколко часа преди атентата в Барселона.

Испанският вестник „Ел Мундо” пише, че докато е обядвал у дома си в град Рипол, Жирона, 18 годишния Саид е получил обаждане по телефона. След разговора младежът е излязъл и повече не се е върнал.

Същата нощ, Саид и още четирима терористи се качват в автомобил Audi A3 и правят опит да извършат атентат на морската алея в град Камбрилс, Тарагона. Полицейски патрул, обаче, успява да ги спре и да предотврати осъществяването на жестокия замисъл. Петимата терористи загиват в престрелка с полицията, но все пак успяват да ранят няколко човека. По-късно през деня една жена от пострадалите умира.

При обиска на дома на Саид Аала, извършен от каталунската полиция на следващия ден, са намерени няколко компютъра, мобилни телефони и предсмъртно писмо. В него младежът се обръща към родителите си с думите:

„Искам прошка от хората, на които вероятно ще причиня болка тези дни. Много благодаря за всичко, което ми дадохте”.

По време на обиска е арестуван и братът на Саид- Мохамед. Свидетели на задържането са заявили, че докато полицаите са извеждали арестувания от дома му, бащата е изпитвал неимоверен срам и през цялото време гледал в друга посока. Когато всичко приключило хванал съпругата си под ръка и без да каже нито дума влязъл у дома си.

Испанската полиция откри и застреля атентатора от Барселона

Великобритания ще облага с данък фирмите
СВЯТ

Нов удар за правителството на Тереза Мей и Brexit

08/03/2017 WORLD BG

Камарата на лордовете взе решение да се дадат правомощия на британския парламент и той да може да наложи вето на споразумението между Обединеното кралство и ЕС за Brexit. Решението беше взето с 366 гласа „ЗА” Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанските власти продължават разследването на престъпна групировка за рекет с българско участие

12/03/2017 WORLD BG

В Испания продължава разследването на организирана престъпна група, състояща се от 16 души, които чрез заплахи и прилагане на груба сила са изнудвали и събирали пари от длъжници. Клиентите на тази групировка са били около Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Протести в Барселона: „Нас не могат да ни излъжат, Каталуния е Испания”

19/03/2017 WORLD BG

Няколко хиляди души участваха в протести в Барселона, Испания с призив да се „спре сепаратисткия преврат“, пише вестник „La Razon”. Според весникa демонстрацията е организирана от активисти на „Гражданско общество на Каталуния“ (SCC) под мотото Последни

Be the first to comment

Вашият коментар