Педро Санчес изключва нова национална карантина в Испания

Педро Санчес

Педро Санчес изключва нова национална карантина в Испания заради втората вълна на епидемията Covid- 19, но добави, че все пак не трябва да се изключва като вариант.

По време на вчерашното интервю по телевизия La Sexta испанският премиер заяви, че днес ще се срещне с президента на област Мадрид Изабел Диас Аюсо, за да окаже помощ и да предостави необходимите държавни ресурси, а не да съди или оценява мерките, които автономните власти въвеждат от днес и припомни, че те са тези, които имат правомощията върху здравеопазването.

Запитан дали новите ограничителни мерки, които Мадрид въведе ще постигнат очаквания резултат, той отговори, че се надява да е така, тъй като те са предложени от специалисти по тези въпроси.

Педро Санчес, обаче, не отговори на въпроса защо Испания е една от страните с най- много заразени във втората вълна на Covid- 19. Той обясни, че този път е по- различно, ръста на заразените е по- бавен от първата вълна и смъртността също е по- ниска, подчертавайки, че сега се откриват 6 от всеки 10 заразени, докато през пролетта това съотношение е било 1 от 10.

Мадрид затяга още повече мерките срещу Covid- 19

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply