Българите във Валенсия с петиция против новия генерален консул

Българите във Валенсия с петиция против новия генерален консул. Тя е следствие на недоволството на сънародниците ни след разпространената вчера от българските медии информация, че правителството на Р. България е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев да застане начело на Генералното консулство във Валенсия.

Българската диаспора в испанския средиземноморски град не приема доводът на управляващите за назначаване на новия генерален консул г-н Георгиев, а именно, че той е имал „изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи“. Сънародниците ни подчертават, че „ ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници” и задават три много важни въпроса относно назначаването: за наличието на конкурс, за съответното образование и за владеенето на чужди езици на Георгиев.

И накрая отново към правителството: „Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало? А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!”

Всички, които искат да подкрепят петицията могат да го направят ТУК

Новият консул във Валенсия е старият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар