Испанското правителство възнамерява отново да не позволи на Мадрид да премине във Фаза 1

Мадрид да премине

Испанското правителство възнамерява отново да не позволи на Мадрид да премине във Фаза 1 на деескалацията на карантината, наложена заради Covid- 19. Днес следобед министърът на здравеопазването Салвадор Ия е съобщил за това на съветника на областта Енрике Руис Ескудеро, съобщава вестник El Mundo.

Окончателното решение ще бъде взето утре след срещите между регионалните и централните здравни власти. Правителството на Педро Санчес „признава огромния здравен капацитет” и „положените усилия” на Мадрид, но смята, че преминаването в следващата фаза трябва да стане много внимателно.

Чрез профила си в социалната мрежа Twitter регионалният президент на област Мадрид Изабел Диас Аюсо написа, че Министерството на здравеопазването е заявило, че не е съгласно областта да премине във Фаза 1 без да посочи „техническите причини”.

Според Изабел Диас областта е изпълнила всички критерии: броят на хоспитализираните пациенти са намалели с 86% в сравнение с тези по време на пика на заразата; пациентите в интензивните отделения са намалели със 73%, а чакащите за „Спешна помощ” в болниците са намалели с 93,82%.

Испания възнамерява да удължава извънредното положение още три пъти

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply