Проблеми с горивата в Испания заради стачка на работещите на бензиностанции

бензиностанции

Възможни са проблеми с горивата в Испания заради стачка на работещите на бензиностанциите, свикана от двата най- големи синдиката: Конфедерацията на профсъюзите на работническите комисии (CCOO) и Общия съюз на работещите (UGT).

В стачката, която ще се проведе на 5 и 9 декември 2019 г., ще участват над 56 000 работещи от 11 000 бензиностанции в цяла Испания. Тя ще съвпадне с началото на празничните и почивни дни в страната: 6 декември- Деня на Конституцията, католическия Ден на непорочното зачатие- 8 декември, както и с 25- тата конференция на ООН за промените на климата СОР25, която бе открита вчера в Мадрид и ще продължи до 13 декември 2019 г.

От профсъюзите съобщават, че причината за свикването на стачката е блокираните преговори по новия колективен трудов договор в сектора и обвиняват работодателите за това. От година и половина преговорите са замразени.

Освен затворени бензиностанции от синдикатите съобщават, че техни делегати ще организират протест и на Campo de las Naciones в Мадрид, където ще се провежда конференцията за промяна на климата.

Днес, в 11:30 часа синдикатите излязоха с изявление, че отменят стачката, тъй като е постигнато принципно споразумение с работодателите. 

Цената на тока в Испания е спаднала с 11,1% през октомври

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар