Осъдиха Кристиано Роналдо на 2 години затвор и 18,8 млн. евро глоба

Осъдиха Кристиано Роналдо на 2 години затвор и 18,8 млн. евро глоба. Присъдата е в следствие на постигнато устно споразумение между защитата на футболиста и адвокатите на испанското правителство, съобщава телевизия Antena 3.

Преди 2 седмици Кристиано Роналдо е внесъл предложение за споразумение до испанския съд, но то е било отхвърлено и е последвало контра-предложение от съдебната защита на държавата. Днес адвокатите на футболиста са заявили, че той се признава за виновен за извършването на 4 данъчни престъпления и е приел решението на съда- 2 години затвор и глоба от 18,8 млн. евро, като се надява, че ефективната присъда ще бъде заменена с друга глоба.

Сега трябва да се изчака дали испанската Данъчна служба ще се съгласи с решението. Ако отговорът е отрицателен, то тогава това споразумение става невалидно.

Очаква се Данъчната служба да се съгласи с това споразумение само, ако ефективната присъда, макар и неизлежана, остане в съдебното досие на Роналдо. В противен случай днешното съдебно решение ще бъде обжалвано в Административния съд и ще се претендира за много по-висока глоба.

Данъчните в Испания обвиняват Кристиано Роналдо за 4 фискални престъпления, извършени през периода 2011- 2014 години за укриване на данъци на обща стойност 14 768 897 евро.

Кристиано Роналдо получи призовката за явяване в съда в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар