CNN обвини Педро Санчес в лъжа относно направените тестове Covid- 19 в Испания

Педро Санчес

Американската новинарско- публицистична телевизия CNN обвини правителството на Испания, че „лъже”, съобщава Antena3. На 27 април на пресконференция премиерът Педро Санчес заяви, че според класация, направена от университета Джон Хопкинс в САЩ, Испания заема пето място в света по направени диагностични тестове за коронавирус.

След изказването американската телевизия CNN се е свързала с университета с молба да им бъде предоставена въпросната класация. От ръководството са отговорили: „не можем да намерим данни за такава класация”. В последствие CNN са поискали от испанското Министерство на здравеопазването да им посочат линк към въпросните данни, но от министерството не са отговорили.

На правителствената пресконференция миналата събота журналист на CNN е попитал Санчес:

„Искам да се върна към данните от класацията на университета Джон Хопкинс, които изнесохте миналата седмица, според която Испания е на пето място в света по направени диагностични тестове. Бихте ли публикували самата класация, тъй като от университета заявиха, че нямат такива данни, а от испанското Министерство на здравеопазването не ни отговориха на запитването?”

В отговор Педро Санчес е казал, че „цифрите са там” и е повторил отново данните на Министерството на здравеопазването.

Испания е в челната десетка в света по направени тестове за коронавирус

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply